ΕΛΑΜ: Η αντιπαράθεση ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ δεν λύνει τα προβλήματα στην υγεία

Η αντιπαράθεση ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ δεν λύνει τα προβλήματα στην υγεία, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου μετά τη συζήτηση στην επιτροπή υγείας.

Συζητήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, κυρίως όσο αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Έχουμε ακούσει διάφορες καταγγελίες για το τι ακριβώς συμβαίνει με την ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι χειρουργούνται από ένα γιατρό και στην συνέχεια δεν μπορούν να δουν τον γιατρό που τους έχει υποβάλει την επέμβαση.

Έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  ότι για να εφαρμοστεί ομαλά το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ) πρέπει να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες στον τομέα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να καλύπτονται αυτές οι ανάγκες και βρισκόμαστε ξανά και ξανά αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα.

Πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση τόσο από την κυβέρνηση, αλλά και από όλα τα κόμματα, να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα της υγείας και να εξευρεθούν άμεσες λύσεις.

Ο ασθενής δεν μπορεί να περιμένει.

Επίσης κάτι το οποίο έχω παρατηρήσει και θέλω να μεταφέρω, είναι ότι μέσα στην επιτροπή παρακολουθήσαμε μια αντιπαράθεση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Η αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιλυθούν τα προβλήματα της υγείας. Και τα δύο κόμματα έχουν κυβερνήσει και συγκυβερνήσει αυτό τον τόπο και φέρουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση.

Είναι καιρός να δούμε που νοσούμε και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε. Σίγουρα με ευχές δεν θα επιλυθεί τίποτε.