ΕΛΑΜ: Δεν θα ανεχθούμε να πληρώσει ο λαός τα “σπασμένα” του Συνεργατισμού

 Δεν θα ανεχθούμε να πληρώσει ο λαός τα “σπασμένα” του Συνεργατισμού, ανέφερε σε δήλωσήτ ου ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη:

Τα €4 δις που πήρε ο Συνεργατισμός σε διάφορες φάσεις για να στηριχθεί φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά, γι’ αυτό η Κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει περισσότερες διευκολύνσεις στην Ελληνική Τράπεζα, με νέα κρατική ενίσχυση.

Όπως και στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης, των Κυπριακών Αερογραμμών, της Λαϊκής Τράπεζας κ.ο.κ. την πλήρωσε ο απλός λαός, ακόμα και με κούρεμα των καταθέσεων, έτσι και σήμερα με την Συνεργατική, τη «νύφη» θα πληρώσει και πάλι ο φορολογούμενος, αλλά και οι υπάλληλοι του, αφού αναμένεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να αποχωρήσουν 800 άτομα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εμμένει στην πάγια του θέση και απαιτεί να υπάρξουν έρευνες σε σχέση με την κακοδιαχείριση, τα ύποπτα παιχνίδια και τα πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα και το οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση. Ταυτόχρονα, απαιτούμε να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, τους οποίους εκθέτουμε σε ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον, ενώ επιπλέον ζητούμε να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, αλλά και να προστατευτούν οι δανειολήπτες που πραγματικά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, από εκποιήσεις πρώτης κατοικίας και μικρής εργατικής στέγης.

Δεν θα ανεχθούμε ο λαός να πληρώσει για ακόμα μια φορά τα «σπασμένα», ενώ αυτοί που ευθύνονται να την βγάλουν και πάλι καθαρή.