ΕΛΑΜ για ομολογία ΥΠΕΣ για 27 μετανάστες με «τρομοκρατικό παρελθόν» στη Μενόγεια

ΕΛΑΜ για ομολογία ΥΠΕΣ για 27 μετανάστες με «τρομοκρατικό παρελθόν» στη Μενόγεια

Η Κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα τις μαζικές απελάσεις τονίζει σε γραπτή ανακοίονωση το ΕΛΑΜ.

Δείτε την ανακοίνωση:

Όταν το Ε.ΛΑ.Μ. αποκάλυπτε στοιχεία, προειδοποιούσε και απαιτούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα, δυστυχώς, η Κυβέρνηση έκανε ότι δεν άκουγε και σφύριζε αδιάφορα.

Η ομολογία του Υπουργού Εσωτερικών σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «στη Κύπρο υπάρχουν ήδη, μόνο στα κρατητήρια της Μενόγειας, 27 λαθρομετανάστες με “τρομοκρατικό παρελθόν”, σύμφωνα με υποδείξεις της Interpol», επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις που εξέφρασε επανειλημμένως το Κίνημά μας.

Επιπλέον, επί τη ευκαιρία των προβληματισμών που εξέφρασε ο Υπουργός για τις χιλιάδες αλλοδαπούς που είναι διάσπαρτοι στη χώρα μας, επαναλαμβάνουμε την ανησυχία μας αναφορικά με τους παράνομους μετανάστες, αφού καμία αρχή δεν γνωρίζει ακριβή αριθμό, ούτε τόπο διαμονής, καθιστώντας τους ως μια τεράστια υγειονομική βόμβα στα θεμέλια του κράτους, της κοινωνίας και του συστήματος υγείας, πόσο μάλλον σε περίοδο πανδημίας!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  θέτει την Κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της, αφού η ανοχή που επιδεικνύει απέναντι στους αλλοδαπούς και η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι ευθύνες όμως που την βαραίνουν για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή φιλοξενεί ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, εν γνώσει της, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα να εξεταστούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημά μας στο Προεδρικό για χάραξη μεταναστευτικής πολιτικής και επιτέλους η Κυβέρνηση να ξεκινήσει τις μαζικές απελάσεις όσων βρίσκονται στην Κύπρο παράνομα, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ισπανία, ημερομηνίας 13.02.2020.