Ελάτε να κάνουμε διάλογο..μην περιμένετε λεφτά λέει η κυβέρνηση

Ανοιχτή στο διάλογο με τους αγρότες δηλώνει η κυβέρνηση μετά και τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον Πρωθυπουργό, αλλά μόνο για το θεσμικό κομμάτι των αιτημάτων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έστειλε χθες με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους απεργούς. Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αφορούν το δημοσιονομικό σκέλος, καθώς η χώρα δεν έχει περιθώρια να το πράξει.

“Για κάθε ποσό που θα υπάρχει παρέκκλιση από τα ψηφισθέντα μέτρα θα πρέπει να δίνεται το ανάλογο ισοδύναμο μέτρο που θα καλύψει τη διαφορά αυτή.” είπε με σαφήνεια χθες ο Υπουργός Οικονομικών.

Στη χθεσινή σύσκεψη που συμμετείχαν εκτός του κ. Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης τέθηκε επι τάπητος και το ζήτημα των ναυτικών με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει πως δε πρόκειται  να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη συνολική αναδιάρθρωση του υπουργείου Ναυτιλίας.