Εκτός έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές γύρω από την υπόθεση με την αλλοιωμένη λίστα Λαγκάρντ, που διερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται οι εισαγγελικές αρχές να ζητούν την συνδρομή του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξιχνιάσουν το «μυστήριο» της αλλοίωσης και της αντιγραφής της λίστας, ενώ οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς διαψεύδουν τώρα κατηγορηματική ότι είχαν «κόντρα» με τον προϊστάμενό τους για αυτό ακριβώς το θέμα. Αν δηλαδή, το αρχείο usb που έχουν στα χέρια τους θα πρέπει το παραδώσουν ή όχι στους ειδικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να μην παραδοθεί το αρχείο στην συγκεκριμένη υπηρεσία, επειδή μπορεί να προβληθούν ενστάσεις κατά της αξιοπιστίας από πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και από τη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζονται ως ύποπτα τέλεσης σοβαρών αδικημάτων.

Επίσης, ένας ακόμη λόγος που οι εισαγγελείς δεν θα παραδώσουν το usb στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι και γιατί δεσμεύονται από τις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει ο νόμος ως προς τις δικές τους ενέργειες σε σχέση με τη Βουλή. Δηλαδή, αν η Βουλή αποφασίσει να συσταθεί επιτροπή για την υπόθεση, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί στις 17 Ιανουαρίου, τότε εκείνοι θα πρέπει κλείσουν τη δικογραφία και να τη στείλουν στην Βουλή. Όμως, όπως λένε, η Δίωξη μπορεί μέχρι τότε να μην έχει προλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα της και η δικογραφία να παραμείνει ανοιχτή!

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν εις βάθος τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στην έρευνα για τη λίστα, αναφέρουν ότι πλέον η Βουλή- εφόσον προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής – θα κληθεί να σηκώσει τελικά και το βάρος της πραγματογνωμοσύνης, η οποία ίσως να ρίξει φως στις συνθήκες αλλοίωσης και αντιγραφής του αρχείου.

Οι εξελίξεις με τους εισαγγελείς

Την ίδια ώρα και ενώ τα δημοσιεύματα μιλούσαν για άγρια κόντρα μεταξύ του κ. Παντελή και των δυο οικονομικών εισαγγελέων, εκείνοι διέψευσαν ότι έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ τους. «Είναι άψογη και αγαστή η συνεργασία μας με τον κ. Παντελή» δήλωσε ο κ. Πεπόνης και χαρακτήρισε «μυθεύματα» στα σχετικά δημοσιεύματα μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος και ο κ. Μουζακίτης με τον προϊστάμενό του στον Άρειο Πάγο. Πάντως η έρευνά τους συνεχίζεται με την εξέταση την ερχόμενη Δευτέρα των κ.κ. Διώτη και Καπελέρη ως υπόπτων.

Πριν από την συνάντηση του κ. Παντελή με τους δυο συναδέλφους του τον Άρειο Πάγο επισκέφθηκε και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Συναντήθηκε με τον κ. Παντελή και τον ενημέρωσε για τα όσα δημοσίευσε  στο περιοδικό Hot doc που εκδίδει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έκθεση πραγματογνωμοσύνης που έχει γίνει στο usb αρχείο που εκείνος έχει στην κατοχή του δείχνει ότι «η μετεγγραφή του cd σε usb έγινε στις 4 και 5 Αυγούστου του 2010» δηλαδή πολύ πριν το υπουργείο Οικονομικών παραλάβει την λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία.

Τέλος, στους οικονομικούς εισαγγελείς κατέθεσε σήμερα μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος φέρεται να κατέθεσε ότι ήταν εκείνος που επέλεξε, κατ εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου τα 20 ονόματα των μεγαλοκαταθετών στην λίστα, όμως όπως φέρεται να είπε, δεν έχει καμία σχέση με την αλλοίωσή της.