Εκτοξεύτηκαν στα 28,4 δισεκατομμύρια ευρώ τα καθαρά κέρδη της Gazprom για το 2021

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη το 2021 εκτοξεύθηκαν στα 28,4 δισεκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά του κέρδη εκτοξεύθηκαν στα 2,09 τρισεκατομμύρια ρούβλια (28,4 δισεκ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές), έναντι των 135,3 δισεκατομμυρίων ρουβλίων την περίοδο της πανδημίας, το 2020, λόγω των αυξημένων τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο όμιλος που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του το 2021 αυξήθηκαν κατά 10,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια από τα 6,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια που ήταν το 2020.

Gazprom: Ανέστειλε την παροχή φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία
Υπενθυμίζεται πως η Gazprom ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Bulgargaz και την πολωνική PGNiG λόγω μη πληρωμής σε ρούβλια, όπως ανέφερε ο Ρώσος παραγωγός φυσικού αερίου σε ανακοίνωσή του την ώρα που άνοδο σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της διακοπής των ροών από τη Ρωσία προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Με αυτή της την ενέργεια, η Ρωσία εκπλήρωσε την απειλή της να περικόψει τις προμήθειες στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, οι οποίες βασίζονται στο ρωσικό φυσικό αέριο κατά 50% και 90% σε σχέση με τις συνολικές του προμήθειες. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τόνισε ότι οι δύο χώρες-μέλη της ΕΕ θα πάρουν φυσικό αέριο από γειτονικές τους χώρες, που αποτελούν επίσης μέλη της Ένωσης ενώ παράλληλα, η Γερμανίδα πολιτικός ανέφερε ότι η πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα. Μάλιστα, έκανε λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού» από πλευράς Ρωσίας.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/oikonomia/gazprom-kathara-kerdi-284-dis-eyro-2021″>Gazprom: Τα καθαρά κέρδη της εκτοξεύθηκαν στα 28,4 δισ. ευρώ το 2021 – iefimerida.gr</a></p>