Εκτοξεύσεις ρουκετών προς Ισραήλ από Λίβανο και Συρία

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στα ισραηλινά εδάφη από το Λίβανο, ενώ άλλες πέντε «έφτασαν» από τη συριακή πλευρά των Υψωμάτων του Γκολάν, σύμφωνα με το Ισραήλ. Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, πλήγμα σκότωσε δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στην Πόλη της Γάζας. Σοκ από την επιδρομή που ισοπέδωσε 12ώροφο κτίριο στη Γάζα, σε διάλογο καλούν το Ισραήλ ο Αμπάς και η Αίγυπτος.

Δεν διευκρινίστηκε ποια ομάδα από το Λίβανο εκτόξευσε τις δύο ρουκέτες, αλλά το λιβανέζικο πρακτορείο περιορίστηκε να αναφέρει ότι προήλθαν από τις «κατεχόμενες περιοχές» -δείχνοντας έτσι την Χεζμπολάχ. Μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, από την ίδια περιοχή έχουν εκτοξευτεί ξανά ρουκέτες σε «συντονισμό» με τις εκτοξεύσεις της Χαμάς.

Όσον αφορά το νέο περιστατικό στα Υψώματα του Γκολάν, το οποίο επίσης δεν είναι πρωτόγνωρο από την νέα αναζωπύρωση, το Ισραήλ ανέφερε πως οι δυνάμεις τους δεν αντέδρασαν άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα συνεχίστηκαν. Η ισραηλινή αεροπορία ανέφερε πως πλήγμα της οδήγησε στο θάνατο δύο ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα στην Πόλη της Γάζας τα ξημερώματα της Κυριακής.