Εκτεθειμένος ο Γενικός Ελεγκτής

Ο Γενικός Ελεγκτής τον οποίο συχνά στηρίζουμε για τον τρόπο που επιτελεί τα καθήκοντα του, στην περίπτωση του πρώην προέδρου Γιώργου Βασιλείου έσφαλε για τους εξής λόγους:

1. Ο Γενικός Ελεγκτής,  όπως το λέγει και ο τίτλος του είναι ελεγκτής και όχι λογιστής του Κράτους και ο ρόλος του περιορίζεται στον έλεγχο των οικονομικών του Κράτους στην βάση των εγγράφων και βιβλίων που του παρουσιάζονται.

2. Όπως όλοι οι ελεγκτές ο έλεγχος που κάνει είναι δειγματοληπτικός και μπορεί να ζητήσει επιβεβαιώσεις από συμβαλλόμενους με το κράτος και ή από εργοδοτούμενους ή λειτουργούς και ή αξιωματούχους του Κράτους για την ορθότητα των καταχωρήσεων στα βιβλία του κράτους για λεφτά που είσπραξαν ή που οφείλουν στο κράτος.

3. Από το 2011 ο Γενικός Ελεγκτής αφού έβλεπε ότι δεν προωθείτο η είσπραξη του ισχυριζόμενου ποσού θα έπρεπε ως μέρος των καθηκόντων του να στείλει επιστολή στον Γιώργο Βασιλείου για να επιβεβαιώσει την οφειλή του και ή να την αρνηθεί, πράγμα που όπως φαίνεται δεν έπραξε άρα ευθύνεται για την κατάληξη της υπόθεσης.

4. Επειδή γνωρίζει ότι υπάρχουν εκλογές θα έπρεπε να μεριμνήσει τουλάχιστον να ενημερωθεί ο Γιώργος Βασιλείου ούτως ώστε να μην διαποπεμπευθεί δημόσια και να του δώσει την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του θέματος ή τουλάχιστον να υπάρχει η θέση του Γιώργου Βασιλείου στην έκθεση του ελεγκτή.

5. Στην περίπτωση του ελέγχου του Συνεργατισμού η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ανακοίνωθηκε ότι θα δοθεί στην δημοσιότητα το καλοκαίρι του 2018 γιατί υπήρχε σκοπιμότητα να μην γίνει γνωστή όταν συντάχθηκε.

Γιατί αφού αναστέλλει την δημοσιοποίηση άλλων εκθέσεων του δεν έπραξε το ίδιο με την υπόθεση του κυρίου Βασιλείου;

Και στην έκθεση του για τον Συνεργατισμο αναφέρει πράγματα και θαύματα που δεν βοηθούν καθολου την προεκλογική εκστρατεία της παρούσας κυβέρνησης.

Και εδώ είναι που μένει εκτεθειμένος …..

Του Δικηγόρου, Χρίστου Πουτζιουρή