Εκτεθειμένη η ηγεσία των φυλακών…

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, επισκέφθηκε χθες στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας τον κρατούμενο ο οποίος είχε βιαστεί κατ’επανάληψη ενώ βρισκόταν στις κεντρικές φυλακές. Του έδωσε δύναμη και θάρρος να συνεχίσει τη ζωή όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

“Έξαλλος” και πολύ φορτισμένος ήταν ο Πρόεδρος της δημοκρατίας με το τι είχε πληροφορηθεί και  χωρίς δισταγμό δήλωσε  ότι όποιοι  αστυνομικοί εργάζονται στις φυλακές η οπουδήποτε αλλού  και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα πηγαίνουν στα σπίτια τους… Δεν γίνεται, ανέφερε να τους πληρώνει ο κυπριακός λαός και να μην κάνουν τη δουλειά τους σωστά και αυτοί φαίνεται ότι δεν την κάνουν….

Είναι καιρός κάποια πράγματα να μπούν σε τάξη και να διορθωθούν γιατί δεν πάει άλλο.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν τις φυλακές σωφρονιστικό ίδρυμα…. Εάν είναι δυνατόν…

Κατά τη γνώμη μας ο αναπληρωτής διευθυντης των φυλακών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας τάξης κ, Ιωνάς Νικολάου έχουν μείνει εκτεθειμένοι από τις συνεχείς καταγγελίες για βιασμούς (δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό) αλλά το σοβαρότερο για τις αυτοκτονίες στις φυλακές…

Δεν γίνεται ενώ είχε προηγηθεί το συμβάν με τον βιασμό, την ίδια ώρα σχεδόν, που ο Πρόεδρος έκανε αυτές τις δήλωσεις και τις αυστηρές προεδιοποιήσεις, να υπάρξει νέα αυτοκτονία στις φυλακές.

Κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτή τη φορά γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Και ας ελπίσουμε ότι δεν θα τιμωρηθούν  μόνο απλοί δεσμοφύλακες αλλά να αρχίσουν να τιμωρούνται από τα ανώτερα στρώματα της ηγεσίας.