Εκπρόσωπος τύπου ΑΚΕΛ: Η Κύπρος δεν είναι φορολογικός παράδεισος

«Η Κύπρος δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ως φορολογικός παράδεισος ,ούτε πολύ περισσότερο ως βιομηχανία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος…    είναι άδικο, είναι ανυπόστατο κάποιος να επιχειρεί να δημιουργήσει αυτήν την εικόνα, την οποία βεβαίως απορρίπτουμε με τον πιο έντονο τρόπο”, δήλωσε ο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί μαύρου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Λουκαϊδης , επεσήμανε ότι  «ουδέποτε και σε κανέναν δεν έχει τεθεί από πλευράς Τροϊκας ζήτημα αύξησης του εταιρικού φόρου… είναι γνωστό ότι στο επίπεδο της Ε.Ε. και με διάφορες ευκαιρίες έρχεται και επανέρχεται το ζήτημα της αύξησης του συντελεστή του εταιρικού φόρου και του καθορισμού ενός ενιαίου συντελεστή εταιρικού φόρου με καθορισμό ελάχιστου συντελεστή… είναι γνωστή και η θέση της κυπριακής Κυβέρνησης, αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία αντιτίθενται σε μιαν τέτοια προοπτική. Ένα είναι όμως τούτο και είναι κάτι πολύ διαφορετικό αυτό που έχει παρουσιαστεί ως δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ  σχολίασε και τη δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Νίκου Αναστασιάδη, περί των αιτίων καθυστέρησης άφιξης της τρόικας …”γνωρίζει πολύ καλά ότι από πλευράς Κυβέρνησης έχουν δοθεί από την περασμένη εβδομάδα όλα τα στοιχεία που είχε ζητήσει η Τρόικα, οπόταν η όποια αγωνία εκφράζει θα έπρεπε να απευθύνεται στους Τροϊκανούς”. Και πρόσθεσε ότι  “στόχος θα πρέπει να είναι να έχουμε μεν το ταχύτερο δυνατό ένα μνημόνιο, το οποίο όμως, ενώ θα είναι επώδυνο, θα προστατεύει κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις και θα δημιουργεί την προοπτική οριστικής εξόδου της Κύπρου από τα καταστροφικά δεδομένα που δημιούργησαν οι ηγεσίες των τραπεζών και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας”.

Ως προς τις δηλώσεις  του υποψήφιου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι « ενώ θέλει να παρουσιάζεται αντιμνημονιακός, την ίδια ώρα συντονίζεται με όσους επικρίνουν την Κυβέρνηση για αναβλητικότητα και αναποφασιστικότητα στην υπογραφή του μνημονίου».