Εκποιήσεις: Για “ποιόν δουλεύει” η Κυβέρνηση;

Με ιδιαίτερη ανησυχία διαβάσαμε σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή” στο οποίο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ήταν αξίωση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή κ. Ρος προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η προώθηση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, προκειμένου να συμμετάσχει στην κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου. Από την άλλη στον “Φιλελεύθερο” διαβάζουμε για νέες απειλές, αυτή τη φορά από την Κομισιόν για μη εκταμίευση της επόμενης δόσης, δια του Αντιπρόεδρου της Γίρκι Κατάινεν.

Μετά από αυτά δεν μένει καμία αμφιβολία ότι όλα όσα η Κυβέρνηση δήλωνε την τελευταία εβδομάδα και οι επισκέψεις Υπουργών σε κόμματα κοκ ήταν καθαρά ένα επικοινωνιακό παιγνίδι. Ο κλοιός έχει σφίξει γύρω από το λαιμό των πολιτών και μάλιστα με τη συμφωνία της Κυβέρνησης.

Το Κίνημα Οικολόγων αναρωτιέται για ποιους δουλεύει η Κυβέρνηση; Για το λαό που τη ψήφισε ή για τους Τραπεζίτες και τις Τράπεζες; Γιατί δεν απαντά στην Κομισιόν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα και έχει απόλυτη ευθύνη η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη πτώχευση της χώρας;

Αναμένουμε ότι αύριο στην Επιτροπή Οικονομικών θα κατατεθούν από τον Υπουργό Οικονομικών τα στοιχεία και οι αριθμοί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια όπως ήταν προ της κρίσης και μετά την κρίση. Επίσης το Κίνημα ζητά από την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της για τον ορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τις αναδιαρθρώσεις και τις ριζικές αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Η Κυβέρνηση καλά κάνει να βρει τρόπους προστασίας των πολιτών της και όχι να παίζει το παιχνίδι των απειλών. Για το Κίνημα είναι ξεκάθαρο ότι για ακόμα μια φορά ο λαός καλείτε να πληρώσει τα «αμαρτήματα» των τραπεζών και αυτών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, οι οποίοι μάλιστα είναι ελεύθεροι να απολαμβάνουν τον πλούτο που κλάπηκε από τους ανυποψίαστους πολίτες.

Για πόσο ακόμα θα συνεχίσει αυτός ο εμπαιγμός και τα επικοινωνιακά παιχνίδια της Κυβέρνησης;