“Εκπαιδευτική γενοκτονία” το σχέδιο “Αθηνά”

Ο πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Παύλος Καρακολτσίδης χαρακτήρισε “εκπαιδευτική γενοκτονία” το σχέδιο “Αθηνά” σύμφωνα με το οποίο καταργούνται ή μεταφέρονται τμήματα των ΤΕΙ και ΑΕΙ. Κατά το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, 8 τμήματα του ΤΕΙ μεταφέρονται στις Σέρρες, 2 στην Φλώρινα και άλλα 3 καταργούνται, γεγονός που εξαναγκάζει περί τους 12.500 φοιτητές, 150 καθηγητές, υπαλλήλους και Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις. Σε δηλώσεις του ο κ. Καρακολτσίδης ανέφερε: “Φαίνεται ότι το σχέδιο “Αθηνά” έγινε μόνο για το ΤΕΙ-Θ καθώς το 40% των αλλαγών που προτείνονται, το αφορούν”, ζητώντας παράλληλα την απόσυρση του σχεδίου προκειμένου να διατηρήσει το Ίδρυμα την αυτοτέλειά του.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Βαλσαμίδης δήλωσε: “Καλούμε τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τελικής επίλυσης”. Η πρόταση της διοικήσεως του ΤΕΙ είναι η ομοσπονδοποίηση των τριών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) με αυτοτέλεια του κάθε Ιδρύματος και εσωτερική αναδιάρθρωση. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, φοιτητές προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

Check Also

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η ανάρτηση του γιου της Γιώργου

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου έκανε γνωστά ο …

Ελλάδα – Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οσυνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), από την έναρξη της καταγραφής …