Εκλογή Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή

Crash test: Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας… Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εκλογή του ενός εκ των τριών στον προεδρικό θώκο. Ενός εκ των τριών ο οποίος και θα αναλάβει την «καυτή πατάτα» που θα αφήσει πίσω της η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.

Οι πιθανότητες και τα προγνωστικά γέρνουν την παλάντζα της εκλογής προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Πορεύεται στον αγώνα των εκλογών έχοντας , εκτός από τη στήριξη του κόμματός του, του ΔΗΣΥ και την επίσημη στήριξη του ΔΗΚΟ. Ο σκληρός «πυρήνας» του κόμματός του έχει «κλειδώσει» την υποστήριξη προς το πρόσωπό του, ενώ το παιχνίδι φαίνεται να κερδίζεται και με τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ.  Για τη συσπείρωση αυτή κάνει προσωπικό αγώνα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, για τον οποίο η εκλογή Αναστασιάδη, και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, είναι προσωπικό στοίχημα.

Στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ και του υποψηφίου του, Σταύρου Μαλά, οι αξιώσεις εκλογής δεν φαίνεται να είναι σοβαρές. Ένας «ουδέτερος» υποψήφιος που εκπροσωπεί ένα αριστερό κόμμα, αμφιταλαντεύει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, που φαίνεται να καταλήγουν μπροστά στην κάλπη.

Αδύναμη παρουσιάζεται και η  υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα. Στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και ορισμένους “κλεμμένους” ψήφους από το ΔΗΚΟ, ενώ του έχει καταλογισθεί και «πλασάρισμα» επικίνδυνων προεκλογικών συνθημάτων …