Εκλογές στη Β. Κορέα: Το ποσοστό του Κιμ κοντά… στο 100%!

To ιστορικό ποσοστό συμμετοχής που άγγιξε το 99,99% στις εκλογές της Κυριακής γιορτάζουν οι Βορειοκορεάτες.

Όσο για το ποσοστό του ηγέτη τους, Κιμ γιονγκ Ουν, θα είναι κοντά στο 100%, όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά ΜΜΕ της Βορείου Κορέας.

Το ποσοστό συμμετοχής ήταν ακόμα καλύτερο από το 2014 όταν είχε προσέλθει στην κάλπη το 99,97% των ψηφοφόρων. Μόνο οι Βορειοκορεάτες που εργάζονται στο εξωτερικό δεν ψήφισαν την Κυριακή, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Όλες οι ψηφοφόροι συμμετείχαν στις εκλογές για την ενίσχυση της δύναμης του λαού μας ως πυλώνα της δύναμης», όπως μετέδωσε το πρακτορείο KCNA επικαλούμενο έκθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Οι Βορειοκορεάτες προσήλθαν στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες ωστόσο είναι προδιαγεγραμμένο ποιος θα είναι ο νικητής.

Το κυβερνητικό Κόμμα των Εργατών του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ελέγχει κατ΄ αποκλειστικότητα την εξουσία στην απομονωμένη Βόρεια Κορέα, όμως κάθε πέντε χρόνια διεξάγονται εκλογές για να αναδειχθούν τα μέλη της Ανώτατης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας.

Για τις εκλογές η χώρα έχει χωρισθεί σε εκλογικές περιφέρειες. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2014, αυτές ήταν 686 και ο ίδιος ο Κιμ ήταν υποψήφιος στο Όρος Παεκτού, ένα ηφαίστειο που δεσπόζει στην σινο-κορεατική μεθόριο και θεωρείται ιερός τόπος λατρείας για τους Κορεάτες. Τότε ο Κιμ είχε λάβει- τι άλλο;- το 100% των ψήφων.