Εκλεισαν τα μέτρα με την τρόικα

«Έκλεισαν τα μέτρα με την τρόικα», αποκάλυψε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας λέγοντας ότι «συνομιλούσε όλη τη νύχτα με τη τρόικα” καταλήγοντας σε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Τελικά υπερίσχυσε η άποψη για κατάθεση δύο διαφορετικών νομοσχεδίων τα οποία θα έρθουν με τη μορφή κατεπείγοντος την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Στόχος είναι τα μέτρα α ψηφιστούν πριν από τις 12 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός ενημέρωσε τη Δημοκρατική Αριστερά ότι η τρόικα υπαναχώρησε στις αξιώσεις της για τα εργασιακά και ότι αύριο το Eurogroup Working Group θα ενημερωθεί πως το πακέτο έκλεισε.

Συγκεκριμένα η τρόικα έκανε πίσω στο θέμα των αποζημιώσεων απόλυσης με το όριο των 16 ετών να αυξάνεται στα 28 χρόνια, ενώ από τα 1.800 ευρώ η αποζημίωση αυξήθηκε στα 2.000 ευρώ και ο χρόνος προειδοποίησης αυξήθηκε από τους 3 στους 4 μήνες.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινηστεί εάν και πότε θα γίνει νέα συνάντηση τν πολιτικών αρχηγών.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ