Εκκληση προς τον ΠτΔ για αλλαγή γραμμής στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως προβεί σε αλλαγή της γραμμής στο Κυπριακό.

Αναφερόμενος σε  δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” ότι στη διάρκεια των τελευταίων συναντήσεων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, η τουρκική πλευρά ζήτησε διαρχία σε όλα τα Υπουργεία, ο κ. Ομήρου είπε ότι αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της ΕΔΕΚ.

“Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στη διάρκεια των τελευταίων συναντήσεων στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, η τουρκική πλευρά ζήτησε διαρχία σε όλα τα Υπουργεία, δηλαδή εκεί που θα υπάρχει Ε/κ Υπουργός, να υπάρχει Τ/κ Αναπληρωτής Υπουργός και το αντίθετο”, είπε.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη “επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου, ότι δηλαδή η διπλή κυριαρχία, η διπλή ιθαγένεια, το κατάλοιπο εξουσίας που παραχωρείται στα λεγόμενα συνιστώντα κρατίδια, μέσα από τις εποικοδομητικές ασάφειες της 11ης Φεβρουαρίου, οδηγούν σε περαιτέρω αποθράσυνση την τουρκική πλευρά, δηλαδή σε ένα συνταγματικό τερατούργημα που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο σύνταγμα ή πολίτευμα στον κόσμο”.

Είναι για αυτό, συνέχισε, “που έστω και την υστάτη θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χρειάζεται επανόρθωση γιατί με τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου άνοιξε ο δρόμος στην τουρκική πλευρά για να εγείρει αυτού του είδους εξωφρενικές απαιτήσεις”.

Ο κ. Ομήρου καταλήγοντας απηύθυνε “ισχυρή προτροπή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για επανόρθωση γραμμής”.