Εκκενώνεται περιοχή στην Ν.Ουαλία λόγω της πύρινης λαίλαπας

Για τρίτη εβδομάδα μαίνεται η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει δασικές εκτάσεις στη Αυστραλία, ενώ την ίδια στιγμή οι αρχές προχωρούν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Κουναμπάραχ της βόρειας Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς οι φλόγες απειλούν δεκάδες σπίτια.

Χθες οι αρχές της χώρας έκαναν  έκκληση για βοήθεια απο εθελοντές,παρά τους  2.000 πυροσβέστες που διαθέτει στη δύναμη της πυροσβεστικής της υπηρεσίας η Νέα Νότια Ουαλία. Η φωτιά στην περιοχή του Κουναμπαραχ είναι μια απο τις δεκάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες πολιτείες της Αυτσραλίας.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή υποχώρησαν για λίγο απο χθες γεγονός που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι πυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες. “Προσπαθούμε να κάνουμε το μέγιστο και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση πριν από την επιστροφή του καύσωνα και των συνθηκών ξηρασίας”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης των πυρκαγιών Σέιν Φιτζίμονς.

Τουλάχιστον 350.000 εκτάρια δάσους, θάμνων, καλλιεργειών και βοσκοτόπων κάηκαν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ από τις πυρκαγιές απειλείται και το μεγάλο αυστραλιανό διαστημικό παρατηρητήριο, στο οποίο λειτουργούν πολλά διεθνή τηλεσκόπια.