Εκκίνηση με 24 πληρώματα για το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013

Εικοσιτέσσερα αυτοκίνητα θα ανέβουν σε λίγο την ράμπα εκκίνησης του CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013, προτελευταίου αγώνα του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, ο οποίος προμηνύεται συναρπαστικός, αφού η νέα διαδρομή του αγώνα, που επιστρέφει στη Λευκωσία μετά από 14 χρόνια, είναι πιο γρήγορη και πιο θεματική.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη του αγώνα, ο Καταρινός, οκτώ φορές πρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Νάσερ Αλ Ατίγια δήλωσε έτοιμος να πετύχει τη νίκη που θα του χαρίσει τον ένατο τίτλο Μέσης Ανατολής και πρόσθεσε ότι είναι κατενθουσιασμένος που βρίσκεται και πάλι στην Κύπρο. Παρών στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, ήταν και δύο Κύπριοι οδηγοί. Ο Χαράλαμπος Τιμοθέου ο, οποίος είπε πως δεν θα αρκεστεί στη δεύτερη θέση ειδικά όταν βρίσκεσαι στο τιμόνι ενός Ford Fiesta R5, ενώ ο Κώστας Γεωργίου «Τσιπς» είπε ότι στοχεύει στην ψηλότερη δυνατή θέση στα κυπριακά πληρώματα, κάτι που θα του εξασφαλίσει τον τίτλο στο κυπριακό πρωτάθλημα ράλι.

Στις δηλώσεις του, ο Αλ Ατίγια δήλωσε κατενθουσιασμένος που βρίσκεται ξανά στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας τον «εθνικό μας αγώνα» ως το αγαπημένο του ράλι. Δεν παρέλειψε δε να θυμηθεί την πρώτη του συμμετοχή το 2003 την οποία χαρακτήρισε όνειρο.

Ο Αλ Ατίγια θα συμμετάσχει στον αγώνα με συνοδηγό τον Τζιοβάνι Μπερνακίνι στο τιμόνι ενός Ford Fiesta RRC. «Είναι το αγαπημένο μας ράλι γιατί πάντα έχουμε καλά αποτελέσματα εδώ», είπε ο Καταρινός οδηγός. Σε σχέση με τις νέες ειδικές διαδρομές, ο Αλ Ατίγια ανέφερε ότι είναι πιο γρήγορες και ότι παρουσιάζουν λιγότερο κίνδυνο από ενδεχόμενες εξόδους, αφού δεν είναι ορεινές. «Είναι όμως φανταστικό να συμμετέχεις σε αυτό το ράλι γιατί στην Μέση Ανατολή δεν έχουμε τέτοιες διαδρομές», πρόσθεσε.
Αν και χρειάζεται μόλις οκτώ βαθμούς για να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, ο Αλ Ατίγια κατέστησε σαφές ότι ο στόχος δεν είναι άλλος από τη η νίκη. «Χρειαζόμαστε οκτώ βαθμούς για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά επιθυμούμε να κερδίσουμε και βρισκόμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον αγώνα διότι είναι σημαντικός για μας», είπε.

Πάντως, ο Αλ Ατίγια δήλωσε ότι εκτιμά ότι θα έχει πίεση από τον Χαράλαμπο που συμμετέχει στον αγώνα με ένα ισάξιο αυτοκίνητο. «Πιστεύω θα έχουμε καλό ανταγωνισμό», είπε.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Τιμοθέου, δήλωσε ότι ο φετινός αγώνας είναι πιο γρήγορος και πιο θεαματικός και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, προσθέτοντας ότι οι ειδικές διαδρομές είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. «Θα κάνουμε το παν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα,» είπε, χαρακτηρίζοντας το Ford Fiesta R5 φανταστικό αφού είναι ό,τι καλύτερο έχει οδηγήσει μέχρι τώρα. «Όταν κανείς συμμετέχει στον αγώνα με τέτοιο αυτοκίνητο και στοχεύει στη δεύτερη θέση, τότε καλύτερα να μην συμμετέχει καθόλου», είπε, σημειώνοντας ότι θα οδηγήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια θα διαμορφώσει την τακτική του ανάλογα.

Ο «Τσιπς» είπε ότι οι φετινές διαδρομές είναι γρηγορότερες. «Οι ειδικές είναι πολύ γρήγορες και αυτό θα είναι πιο θεαματικό τόσο για τους οδηγούς όσο και τους θεατές» είπε.

Όσον αφορά τους στόχους του, ο «Τσιπς» είπε ότι επιθυμεί να σκοράρει όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς μπορεί έτσι ώστε να είναι σε θέση να κλειδώσει το κυπριακό πρωτάθλημα. Ο «Τσιπς», που ηγείται του πρωταθλήματος με 62 τριάντα βαθμούς με τον δεύτερο να βρίσκεται τριάντα βαθμούς πίσω, ανέφερε ότι στοχεύει στη δεύτερη θέση στα κυπριακά πληρώματα που θα του δώσει έξι βαθμούς.

Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, με τη στήριξη της CNP Ασφαλιστικής και τη χορηγία του Δήμου Λευκωσίας, της Cyta, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Κατάρ.