Εκθρόνιση της εντυπωσιακής Λίβερπουλ από τη Σίτι, κορυφή για Άρσεναλ

Εκτός έδρας ήττα με 2-1 στα «χέρια» της Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την Τετάρτη, μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση, η Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να παραδίδουν την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στην Άρσεναλ, σε ένα από τα πλέον αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Η πρόκληση για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού ήταν μεγάλη, καθώς αντιμετώπιζε μία Σίτι η οποία δεν είχε απολέσει ούτε έναν βαθμό στο «απόρθητο» Ετιχάντ κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Λίβερπουλ, η οποία άντεξε το χαρακτηριστικά δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων και στο 24 λεπτό αιφνιδίασε τους άνδρες του Μανουέλ Πελεγρίνι, με τον Φιλίπ Κουτίνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από ωραία συνεργασία μεταξύ Λούις Σοάρες και Ραχίμ Στέρλινγκ.

Όμως, σε μία πραγματική δοκιμή για τις φιλοδοξίες τους να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή, οι «πολίτες» αντέδρασαν. Το 1-1 ήλθε έπειτα από δυνατή κεφαλιά του Βανσάν Κομπανί, ο οποίος μετέτρεψε σε γκολ εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα.

Το 2-1 ήλθε λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Αλβάρο Νεγρέδο να πετυχαίνει το ένατο τέρμα του σε ισάριθμες εντός έδρας αναμετρήσεις.

Ωστόσο, παρά την ήττα, η Λίβερπουλ ήταν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή, και πλέον αρχίζει να πείθει ακόμα και τους πλέον επιφυλακτικούς πως μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο, συναίσθημα που δεν μπόρεσε να αρνηθεί ούτε ο παραδοσιακά συγκρατημένος προπονητής των «κόκκινων» Μπρένταν Ρότζερς.

«Είμαστε πικρά απογοητευμένοι που δεν κερδίσαμε το παιχνίδι, αλλά το κυρίαρχο συναίσθημα είναι αυτό της περηφάνιας, γιατί ήταν μία εξαιρετική εμφάνιση», σημείωσε ο Ρότζερς.

Πλέον, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς, μονάχα 3 πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η οποία νωρίτερα επικράτησε με 3-1 της Γουέστ Χαμ.

Στη δεύτερη θέση «κατοικεί» η Σίτι, με 38 βαθμούς, και τρίτη έρχεται η Τσέλσι, με 37. Η Έβερτον συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 34 βαθμούς, σε ένα πρωτάθλημα όπου πρώτος και πέμπτος χωρίζονται μόλις από 5 πόντους.