Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από τους Διασώστες

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή διοργανώνουν την προσεχή Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, οι Διασώστες -Πλήρωμα Ασθενοφόρου Κύπρου, ζητώντας το άνοιγμα των τεσσάρων νέων σταθμών ασθενοφόρων στην Κλήρου, Πέγεια, Ορόκλινη και Λεμεσό.

Ο Πρόεδρος των Διασωστών Μιχάλης Σάββα δήλωσε ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 16:00, την ώρα που θα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι “άκουσαν τόσες πολλές υποσχέσεις που έμειναν όλα στα ράφια”.

“Ζητήσαμε εδώ και τέσσερις – πέντε μήνες συνάντηση με το νέο Υπουργό Υγείας, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Αυτό που μας αδικεί είναι οι δικαιολογίες που μας έδωσαν”, είπε ο κ. Σάββα, αναφερόμενος στην παγοποίηση νέων προσλήψεων.

Απευθυνόμενος προς τους υπευθύνους, σημείωσε ότι “εγκαταστήσατε τέσσερις σταθμούς, δώσατε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κάνετε αυτό το πράγμα και αφήνετε τους σταθμούς έρημους, αφήνετε τον κόσμο, ο οποίος αύριο θα του τύχει ένα ατύχημα, μια κατάσταση; Τον αφήνετε στο έλεος του Θεού, γιατί δεν έχει το κράτος 350.000 ευρώ να λειτουργήσει τους σταθμούς”;

“Αλοίμονο, εάν σ’ ένα κράτος η υγεία και η ζωή των πολιτών της να αξίζουν 350.000 ευρώ”, υπογράμμισε.

“Εάν πεθάνει ένας νέος 25 χρονών παντρεμένος το οικονομικό κόστος που επωμίζεται το κράτος είναι 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Και αυτοί δεν έχουν 350.000 ευρώ για να λειτουργήσουν τέσσερις σταθμούς. Ένα όραμα κάποιων ανθρώπων εδώ και 20 χρόνια που προσπαθούν να κάνουν αυτό το πράγμα. Σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν ασθενοφόρα πάνω στα οποία να είναι άτομα που δεν έχουν ιδέα”, συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι αφυπηρετούν οδηγοί ασθενοφόρων και στη θέση τους τοποθετούν κλητήρες, εργαζόμενους από τα πλυντήρια, αντί να προσλαμβάνουν από τους ήδη εκπαιδευόμενους διασώστες.