Εκβιασμό βλέπουν οι Κύπριοι στη Μ. Βρετανία και ετοιμάζονται για βοήθεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια από την Κυπριακή κοινότητα στη Μεγάλη Βρετανία, απαριθμεί περί τα 300.000 άτομα- ώστε τα μέλη της να συνεισφέρουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης και να βοηθήσουν τη χώρα αυτές τις κρίσιμες ώρες. Αυτό ανέφερε  ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Πήτερ Δρουσιώτης, μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Σχολιάζοντας δε την στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Κύπρο, κ. Δρουσιώτης ήταν «καταπέλτης». Μίλησε για εκβιασμό των Ευρωπαίων και για επιλεκτική δυσμενή μεταχείριση απέναντι στον Ελληνισμό γενικότερα ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup άδικη και χωρίς προηγούμενο.

«Η απόφασή των Ευρωπαίων δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, θα επηρεάσει δραματικά την οικονομία της χώρας που εξαρτάται από το τραπεζικό τομέα» είπε ο κ. Δρουσιώτης και προσέθεσε: «Υπήρχαν εναλλακτικές  λύσεις που όμως οι Ευρωπαίοι δεν τις προώθησαν για τους δικούς τους λόγους. Η πρόταση τους «τρώει» τις οικονομίες εργαζόμενων. Αυτό που έκαναν δεν έχει γίνει πουθενά»….