Εκατοντάδες επαίτες στην Κύπρο, ζητούνται ευθύνες…

Η επαιτεία, μια σχεδόν άγνωστη κατάσταση έως τώρα στην Κύπρο και τους πολίτες της, έκανε την εμφάνισή της στους κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας και άλλων πόλεων.

Το όλο φαινόμενο αποτελεί την δραματική απόρροια των πολιτικών χειρισμών που έγιναν και οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την κρίση και να προστατέψουν εργαζόμενους και οικογένειες που μέχρι τότε διαβιούσαν αξιοπρεπώς αλλά σήμερα βρίσκονται στο κοινωνικό και εργασιακό περιθώριο.

Χιλιάδες οικογένειες έχουν πληγεί  από την οικονομική λαίλαπα, με τα μέλη τους να έχουν βγει στην ανεργία και να αναζητούν τώρα τροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Η εικόνα μιας χώρας που άλλοτε οι πολίτες της ευημερούσαν και σήμερα απλώνουν το χέρι για ελεημοσύνη, αποτελεί και τον αδιάψευστο «μάρτυρα» των όσων έγιναν μέσα σε διάστημα λίγων ετών στην οικονομία της Κύπρου.

Οι ευθύνες είναι ξεκάθαρες και να πρέπει να καταλογιστούν. Απομένει να φανεί, αν ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα μείνει πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και θα στείλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους «πρωταγωνιστές» της τραγωδίας….

Βάσω Κυριακάκη