Εισβολή στην Ουκρανία: Ο προπονητής της Σέριφ(πρωταθλήτριας Μολδαβίας) παραιτήθηκε και πήγε να πολεμήσει

Ο Γιούρι Βέρνιντουμπ, προπονητής της Σέριφ Τίρασπολ, της πρωταθλήτριας Μολδαβίας όπου αγωνίζονται οι Έλληνες ποδοσφαιριστές Γιώργος Αθανασιάδης (τερματοφύλακας) και Στέφανος Ευαγγέλου (αμυντικός), αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ουκρανία για να πολεμήσει κατά της Ρωσίας.

Την αποκάλυψη έγινε μέσω Twitter ο λογαριασμός @ZoryaLondonsk. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την πηγή ο Βέρνιντουμπ (στο κέντρο της φωτογραφίας) που άφησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League κόντρα στην Μπράγκα κατετάγη σε σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας για να υπερασπιστεί τη χώρα εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Δεν είναι, δε, ο μόνος Ουκρανός που έχει σχέση με τον αθλητισμό και έκανε κάτι τέτοιο. Όπλο πήρε κι ο πρωταθλητής βαρέων βαρών της πυγμαχίας Ολεκσάντρ Ούσικ. Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ κατετάγη σε ειδικό τάγμα υπεράσπισης του Κιέβου. Ο χρυσός ολυμπιονίκης της πυγμαχίας ένωσε έτσι τις δυνάμεις του με έναν άλλον πυγμάχο που είχε καταταγεί νωρίτερα, τον καλό του φίλο, Βασίλ Λοματσένκο.