Εισαγγελική παρέμβαση για βίντεο με υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής που απειλεί μετανάστες με… κρεματόρια

Προκαταρτική εξέταση για το ντοκιμαντέρ, όπου υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» εμφανίζεται να απειλεί μετανάστες με κρεματόρια και “άνοιγμα φούρνων”, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου.

Η εισαγγελέας με αφορμή τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ στο βρετανικό κανάλι «Channel 4», ανέθεσε στην Ασφάλεια να διερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους σε βαθμό πλημμελήματος.

Η εντολή της προς την αστυνομία είναι να μεριμνήσει, ώστε να αποσταλεί ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό, και όχι μόνον εκείνο που προβλήθηκε από το κανάλι στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπομπής του, το οποίο θα απομαγνητοφωνηθεί πλήρως.

Στην παραγγελία της η κ. Φάκου τονίζει ότι αφού μελετηθεί το οπτικό υλικό, θα πρέπει να κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου ο υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» αλλά και άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να συμμετείχαν στις απειλητικές εκφράσεις, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για όσα αποτυπώνονται στο βίντεο σε βάρος αλλοδαπών. Ο φάκελος που θα σχηματιστεί από την Ασφάλεια θα διαβαστεί στην Εισαγγελία, όπου αφού αποτιμηθούν όλα τα στοιχεία θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος όσων προκύπτει παράνομη συμπεριφορά τους.