Εισαγγελέας προτείνει 11 στο σκαμνί για τις μίζες των Απάτσι

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων ζητά να παραπεμφθούν ο εισαγγελέας συνολικά 11 άτομα για την προμήθεια των 12 ελικοπτέρων Απάτσι καθώς φέρονται ότι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο. Ο εισαγγελικός λειτουργός Σ. Λογοθεπτης με την εισήγησή του ζητά να καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι κατά περίσταση για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι και ο πρώην Γενικός  Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός,  πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Παράλληλα, προτείνεται να απαλλαχθεί ένας από τους κατηγορούμενους καθώς και να παύσει η  ποινική  δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην υπογραφή της Σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, που απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing. Η προμήθεια έγινε  για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού ενώ το τίμημα φέρεται να ανήλθε στο ποσό των 594 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως προέκυψε, η επίμαχη σύμβαση  υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την τελική κρίση έχει πλέον του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του δικαστηρίου.