Εδωσε τη ζωή του για να σώσει τον σκύλο του (Video)

Η αφοσίωση των σκύλων στους ανθρώπους, για τους οποίους πολλοί έχουν δώσει και τη ζωή τους, είναι γνωστή εδώ και αιώνες. Αυτήν τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν για τον άντρα που έδωσε τη δική του ζωή, προσπαθώντας να σώσει τον σκύλο του.

Ο Pablo Fustec λάτρευε τον Sasha, ένα Great Dane που είχε βρει στους δρόμους της πόλης του Μεξικού μετά από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2017.

Αν και Γαλλικής καταγωγής, ο 32χρονος Pablo ζούσε με τον σύντροφό του, Jonathan Ramos, στο Μεξικό για μια δεκαετία.

Είχε ασχοληθεί με την ηθοποιία και την αρχιτεκτονική και σχεδίαζε ένα project για να διδάξει επαγγελματικές δεξιότητες σε πρώην καταδίκους, ώστε να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Στις 13 Ιουνίου, ο Pablo και ο Jonathan έκαναν βόλτα με τα τρία σκυλιά τους στο Zinapécuaro, στην πολιτεία Michoacán, δυτικά της Πόλης του Μεξικού. O Sasha έπεσε σε μία θερμή πηγή και ο Fustec πήδηξε πίσω του για να τον σώσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το σκυλί πέθανε επί τόπου και ο Jonathan μετέφερε τον Pablo στην πλάτη του για 40 λεπτά μέχρι να βρουν ασθενοφόρο. Ο Pablo υπέστη εγκαύματα στο 70% του σώματός του, καθώς και σηπτικό σοκ, και τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Πόλη του Μεξικού, όπου η οικογένειά του και οι φίλοι του ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να βρουν αίμα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο Jonathan δεν μπορούσε να τον επισκεφθεί λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό και έμενε έξω από το δωμάτιό του κάνοντάς του σήματα αγάπης.

Ο Fustec πέθανε στις 5 Ιουλίου, μια ημέρα μετά την πρώτη του επέμβαση και οι στάχτες του μεταφέρθηκαν στην πόλη του, το Παρίσι.

Όπως είπε η αδελφή του, Sophie, τα σκυλιά του ήταν σαν τα μωρά του…