ΕΔΕΚ: Πως αντιδρά η κυβέρνηση στις τουρκικές παραβιάσεις της ΑΟΖ ;

Η ΕΔΕΚ, δια του Γραμματέα της ΚΕ Δημήτρη Παπαδάκη, θέτει το ερώτημα πώς αντιδρά η Κυβέρνηση στις νέες παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του,  ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι παρά τις υποσχέσεις των ΗΠΑ ότι οι τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ θα τερματίζονταν, δημοσιεύονται σήμερα πληροφορίες ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπάρμπαρος» συνεχίζει τις έρευνες του δυτικά της Κύπρου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δύο πλοία και ένα πολεμικό σκάφος.

«Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε μόλις την περασμένη Κυριακή ότι αν υπάρξουν νέες τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα υπάρξει διακοπή των συνομιλιών ερωτούμε: Πώς αντιδρά η Κυβέρνηση στις νέες παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία;», διερωτήθηκε ο κ. Παπαδάκης.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ καταγγέλλει το κατοχικό καθεστώς για τη σύλληψη και φυλάκιση του οργανωτικού Γραμματέα του Κόμματος «Νέα Κύπρος», Μουράτ Κανατλί, επειδή αρνείται να υπηρετήσει στον κατοχικό στρατό.

«Η πράξη του Μουράτ Κανατλί είναι άξια επαίνου, αφού αποτελεί λαμπρό παράδειγμα συνειδητοποιημένου πολίτη και πατριώτη, ο οποίος αρνείται να υπηρετήσει ένα στρατό, ο οποίος αποτελεί μηχανισμό καταπίεσης, κατοχής και αποστέρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών του κυπριακού λαού», είπε.

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε εκ μέρους της ΕΔΕΚ την απόλυτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον Τ/κ αγωνιστή και δημοκράτη, ο οποίος με τη στάση του απογυμνώνει το κατοχικό καθεστώς και δείχνει το δρόμο για μια ελεύθερη και δημοκρατική Κύπρο, κοινή ειρηνική πατρίδα Ε/κ και Τ/κ.