ΕΔΕΚ: Να δημοσιοποιηθούν ποιά πολιτικά κόμματα εισέπραξαν

O Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου,  σε δηλώσεις του στη Πάφο ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση για το θέμα χρηματισμού κομμάτων από την ελληνική εταιρεία Focus του επιχειρηματία Ζολώτα δηλητηριάζει επικίνδυνα ολόκληρη την πολιτική ζωή.

Επειδή το θέμα του χρηματισμού κομμάτων από την εταιρεία Focus του κ. Ζολώτα, είπε ο κ Ομήρου, εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο και να δηλητηριάζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και ολόκληρο το σύστημα της πολιτικής ζωής, “θέλω για ακόμη μια φορά, με πολύ έμφαση, να καλέσω τους αρμοδίους και ιδιαίτερα τη Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας και τη μονάδα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία γύρω από αυτή τη σκοτεινή υπόθεση”.

Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η πολιτική και ηθική ενοχοποίηση του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, του συνόλου της πολιτικής ζωής, του συνόλου του πολιτικού συστήματος με αυτό τον τρόπο και να γίνεται -όπως είπε- μια γενικευμένη και ισοπεδωτική κριτική, και απαξίωση όλων αυτών των θεσμών.

Επιβάλλεται, συνέχισε, να ριχθεί άπλετο φως γύρω απ’ αυτή την υπόθεση και να γνωρίζει ο λαός ποιοι χρηματίστηκαν σ’ εκείνη τη χρήσιμη περίοδο, γιατί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έδωσε αυτά τα χρήματα, με ποιους συνδεόταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατά τον ουσιώδη χρόνο, και αν συνδεόταν με άτομα τα οποία έχουν ευθύνες για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ ανέφερε επίσης πως δεν μπορεί να συνεχίζεται η σιωπή γύρω από το θέμα και πρόσθεσε πως “η πολιτική και ηθική ενοχοποίηση του συνόλου του πολιτικού συστήματος υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας”.
Επιβάλλεται, συνέχισε, χωρίς άλλη καθυστέρηση να ριχτεί άπλετο φως, αλλά και να δημοσιοποιηθούν ποια πολιτικά κόμματα εισέπραξαν το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά να έρθουν στο φως, να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, για να σταματήσει να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου από μια γενικευμένη και ισοπεδωτική απαξίωση, δήλωσε.

Συνέχιση της σιωπής γύρω από το θέμα, κατέληξε ο κ Ομήρου, θα οδηγεί σε συνολική απαξίωση των θεσμών.