ΕΔΕΚ: Καμιά τρόικα δεν μπορεί να μας γονατίσει

Εκπροσωπώντας το ΕΔΕΚ, ο Νίκος Νικολαϊδης δήλωσε χθες ότι αντί να κυριαρχήσουν οι αξίες, κυριάρχησαν τα συμφέροντα αυτές τις δύσκολες ώρες για την Κύπρο. Αυτός είναι και ο λόγος που δήλωσαν αποχή από το σχέδιο αναδιάρθρωσης των κυπριακών τραπεζών:

“Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Αντί να κυριαρχήσουν οι θεσμοί και οι αξίες κυριάρχησαν τα συμφέροντα. Τώρα όμως είναι η ώρα της σωτηρίας της πατρίδας μας. Δυστυχώς ήδη η πατρίδα μας υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά. Αυτή τη στιγμή το δίλλημα που αντιμετωπίζει ο λαός μας αλλά κι εμείς στη Βουλή είναι πως θα αντιμετωπίσουμε την καταστροφή, πως θα σταθούμε στα πόδια μας.
Η βουλή απέρριψε τη συμφωνία του Eurogroup γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον της πατρίδας μας. Τα μηνύματα στάλθηκαν σε όλο τον κόσμο. Η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει τα 8 από τα 9 νομοσχέδια. Για λόγους ηθικής τάξης θα τηρήσουμε αποχή για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης των τραπεζικών ιδρυμάτων. Τηρούμε αποχή γιατί δεν τηρήθηκαν κάποιες βασικές αρχές. Το πρώτο θέμα είναι αυτό των ταμείων προνοίας για τα οποία συναντήσαμε την άρνηση της Κεντρικής Τράπεζας να υπάρχει διασφάλιση. Αυτό το νομοσχέδιο είναι άδικο γιατί φορτώνει τα χρέη των τραπεζών στον καταθέτη.
Καμιά τρόικα δεν μπορεί να γονατίσει το λαό μας. Η Κύπρος θα επιβιώσει όσα χρειαστεί και να υπομένει”.