ΕΔΕΚ: “Η Τουρκία εντείνει την Δημογραφική αλλοίωση στα κατεχόμενα”

Οι καταγγελίες που γίνονται στα κατεχόμενα για μαζικές παραχωρήσεις λεγόμενων υπηκοοτήτων του ψευδοκράτους επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο συνεχίζεται αλλά εντείνεται και κορυφώνεται η συστηματική προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης στην Κύπρο.

Όπως δημοσιεύεται σήμερα στον «Φιλελεύθερο» η ψευδουπουργός των κατεχομένων Γκιουλσούν Γιουτσέλ «κατάγγειλε» την ψευδοκυβέρνηση Κουτσιούκ ότι εντός δύο μόνο μηνών παραχώρηση λεγόμενη υπηκοότητα σε 823 άτομα. Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι το Κόμμα εθνικής ενότητας μέσω της ψευδοκυβέρνησης παραχώρησε «υπηκοότητες» σε 5.617 άτομα από το 2009 μέχρι το 2013.

Είναι προφανές από όλα όσα αποκαλύπτονται στα κατεχόμενα ότι ο εποικισμός, που αποτελεί έγκλημα πολέμου με βάση την Σύμβαση της Γενεύης του 1949, έχει προσλάβει τρομακτικές διαστάσεις.

Επιβάλλεται άμεσα η ανάληψη δράσης και πρωτοβουλιών από την Κυπριακή Δημοκρατία για καταγγελία του εγκλήματος της Τουρκίας.

Πρώτον, με επείγουσα ενημέρωση καταγγελία στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ.

Δεύτερον, με ενημέρωση – καταγγελία προς όλα τα Ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα.

Τρίτον, με διατύπωση αιτήματος τόσο προς τον ΟΗΕ όσο και προς την Ε.Ε. καταδίκη της Τουρκίας για την συνεχιζόμενη και κορυφούμενη παρανομία του εποικισμού αλλά και λήψη συγκεκριμένων μέτρων – κυρώσεων σε βάρος της κατοχικής δύναμης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ