ΕΔΕΚ: Αυτά είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης;

Σε μια περίοδο που γίνεται συνεχής αναφορά στα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης η Τουρκία επιδίδεται σε ρεσιτάλ επιθετικών ενεργειών σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαλύει τους μύθους όσων εντέχνως και σκοπίμως καλλιεργούν κλίμα ψεύτικης ευφορίας.

Την ώρα που το Μπαρμπαρός αλωνίζει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία χαρακτηρίζει τους Κύπριους κατοίκους της Καρπασίας ως αλλοδαπούς, απαιτεί επίσης από τους Κύπριους πολίτες που την επισκέπτονται να υποβάλλουν αίτηση έκδοσης βίζας αποδεχόμενοι ότι προέρχονται από την «Διοίκηση της Νότιας Κύπρου», ενώ με λεγομένη «πρόταση νόμου» για σκοπούς ανταλλαγής περιουσιών επιχειρεί να νομιμοποιήσει επί του εδάφους τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής.

Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας εγείρουν σοβαρά ερωτήματα προς όσους καλλιεργούν κλίμα τεχνητής ευφορίας και ψευδαισθήσεις στον λαό μας. Αυτή είναι η επιθυμία και θέληση της Τουρκίας για λύση; Αυτά είναι τα πολυδιαφημιζόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης;

Ακόμα και στους πιο καλοπροαίρετους παρατηρητές, είναι πασιφανές ότι όσο καλλιεργούμε η επιτρέπουμε σε τρίτους να καλλιεργούν ψεύτικές ελπίδες και αυταπάτες αυτό που επιτυγχάνεται είναι ο παροπλισμός, ο εφησυχασμός και ο αποπροσανατολισμός του λαού μας.

Θα γίνει επιτέλους κατανοητό από την Κυβέρνηση και όλους όσοι καλλιεργούν κλίμα τεχνητής – ψεύτικης ευφορίας ότι οι υποχωρήσεις απέναντι στον κατακτητή εκτρέφουν αντί να αποδυναμώνουν την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία;