ΕΔΕΚ: Αναμένουμε να χυθεί άπλετο φως και πλήρης κάθαρση

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκφράζει τις ανησυχίες και τους φόβους του για την πορεία των ερευνών για την οικονομία. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τις διωκτικές αρχές και τους θεσμούς έχουν τρωθεί επικίνδυνα αλλά κάποιοι φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται και επιμένουν να ζουν στο δικό τους γυάλινο κόσμο.

Ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Προεδρικό χρησιμοποιεί τις έρευνες για την οικονομία για να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια και να καλύψει τους κάκιστους χειρισμούς που έκανε με την παράνομη επίσκεψη Ερτογάν και τις άλογες και τεράστιες προσδοκίες που η κυβέρνηση Αναστασιάδη καλλιέργησε μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Τουρκίας.

Δεν είναι η ΕΔΕΚ που έκανε επενδυτική εταιρεία για να υφαρπάξει τις αποταμιεύσεις των Κύπριων πολίτων από το Χρηματιστήριο, δεν είναι η ΕΔΕΚ που αρνήθηκε να φορολογηθούν τα υπερκέρδη του ΧΑΚ, δεν είναι η ΕΔΕΚ που επί σκοπώ και συστηματικά εμπόδιζε τη ψήφιση προτάσεων για διαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων.

Η ΕΔΕΚ αναμένει να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξει πλήρης κάθαρση για:

• τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις της Focus,
• τα προνομιακά δάνεια και την προνομιακή μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα,
• τις ύποπτες διαγραφές δανείων πολιτικών προσώπων,
• τη διαπλοκή πολιτικών και τραπεζιτών,
• τις περίεργες εκροές καταθέσεων λίγες μέρες πριν το κούρεμα καταθέσεων
• και τη λεηλασία του τραπεζικού συστήματος.

Το κουκούλωμα και η ατιμωρησία δεν θα γίνουν αποδεκτές. Τα περιθώρια υπομονής και ανοχής έχουν εξαντληθεί. Αναμένουμε αποτελέσματα.