ΕΔΕΚ:Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε αυτή την ψοφοδεή στάση της κυβέρνησης

Η ΕΔΕΚ, με αφορμή  τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός κάνει λόγο «για ψοφοδεή στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας»  και για  «παράδοση στις τουρκικές μεθοδεύσεις».

«Ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός έχει «εγκατασταθεί» στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δυτικά της Κύπρου απέναντι από τον Ακάμα και ενώ αποστέλλεται τουρκική φρεγάτα και τουρκικό υποβρύχιο η Κυβέρνηση διά του Υπουργού Εξωτερικών μιλά για «υποφερτές τουρκικές ενέργειες» και για μηνιαία έκθεση προς τον ΟΗΕ», ανέφερε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ σε δηλώσεις του στη Βουλή.

«Απέναντι στις πειρατικές τουρκικές ενέργειες και στις πολιτικές των κανονιοφόρων, η κυβέρνηση μας εξαντλείται σε καθησυχαστικές δηλώσεις. Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί αποχώρησης από τις συνομιλίες αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ έχουν ξεχαστεί», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «πρόκειται για μια πολιτική κατευνασμού, η οποία στην πραγματικότητα συνιστά συμφιλίωση με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε και να στηλιτεύσουμε αυτή την ψοφοδεή στάση της κυβέρνησης», είπε.