Εγκώμια Δ. Χριστόφια για τον νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας

“Ένας ώριμος άνθρωπος, με μόρφωση, ακαδημαϊκό υπόβαθρο και υψηλό αίσθημα ευθύνης, στον οποίο η κυπριακή δημοκρατία επενδύει”.

Ήταν τα εγκωμιαστικά λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για τον νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου.

Στην τελετή διορισμού, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι ον κ. Κυριάκου υπηρέτησε με αξιώσεις σε διάφορα αξιώματα και συνταγματικούς θεσμούς και είναι ικανός να αναβαθμίσει το Αστυνομικό Σώμα, τόσο ως προς τις λειτουργίες του, όσο και ως προς τον αντίκτυπο που έχει στους πολίτες.

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστώ στενά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την υπόλοιπη ηγεσία, καθώς και με όλα τα μέλη του Αστυνομικού Σώματος για την εφαρμογή του νόμου και τη διατήρηση και διαφύλαξη της ειρήνης και της έννομης τάξης, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας», τόνισε ο νέος Υπαρχηγός ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Χριστόφιας αναφέρθηκε αναλυτικά στον δύσκολο ρόλο της αστυνομίας, σε μία χώρα που ταλανίζουν η κατοχή, η οικονομική κρίση, αλλά και η κρίση θεσμών και αξιών. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας, επεσήμανε, η εμπέδωση του αισθήματος αξιοκρατίας στις τάξεις του σώματος ,η πιστή εφαρμογή των κανόνων νομιμότητας και τάξης., αλλά και  η συνεργασία αστυνομίας και πολιτών.

«Τα θέματα της αστυνόμευσης πρέπει να τυγχάνουν ορθολογικής διαχείρισης και με τους υφιστάμενους πόρους που διαθέτει το Κράτος θα πρέπει να προσφέρουμε στον πολίτη και την οικογένεια του ασφάλεια, ηρεμία και σιγουριά για να μπορεί να ζει και να ευημερεί», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρίστος Χριστοφίδης.