Εγκαταλείπουν το Λονδίνο οι «κυνηγοί» ακινήτων…

Μπορεί η αγορά ακινήτων στη Βρετανική πρωτεύουσα να ανακάμπτει, παρόλα αυτά, οι Λονδρέζοι αγοραστές απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτή. Σπεύδουν να αγοράσουν ένα σπίτι στα προάστια.

Οι κάτοικοι του Λονδίνου αγόρασαν περισσότερα από 60.000 ακίνητα σε άλλες μεγάλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τους πρώτους έξι μήνες του φετινού έτους, σύμφωνα με το Hamptons, το μεγαλύτερο μεσιτικό γραφείο στο Λονδίνο. Οι προσφορές από τους Λονδρέζους αντιπροσώπευαν το 8,6% όλων των αγορών εκτός της πρωτεύουσας. Οι κορυφαίοι προορισμοί για μετεγκατάσταση περιλαμβάνουν το Tandridge στο Surrey στα νότια της πόλης και τις περιοχές Three Rivers και Hertsmere στο Hertfordshire στα βόρεια σύνορα.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, τα μικρά και πιο ακριβά διαμερίσματα του Λονδίνου γίνονται λιγότερο ελκυστικά εξαιτίας των αυστηρών και εκτεταμένων lockdowns που επιβλήθηκαν πέρσι από τη Βρετανική κυβέρνηση. Σε συνδυασμό μάλιστα, με μια όλο και πιο πιθανή μακροπρόθεσμη στροφή προς την ευέλικτη εργασία, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών εγκαταλείπουν την πόλη και αναζητούν «το σπίτι των ονείρων» τους στη Βρετανική ύπαιθρο.

Με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία γραφείων και εστιατορίων, «οι Λονδρέζοι συνεχίζουν να επαναξιολογούν τον τρόπο ζωής τους με πολλούς να προχωρούν στην απόκτηση ενός νέου σπιτιού στα προάστια» το οποίο θα τους προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας στη Hamptons, Ανέισα Μπέβεριτζ.