Εγκατέλειψαν την Ευρώπη και είναι έγκυες από τζιχαντιστές

Επιθυμούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, νιώθουν ότι έκαναν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής τους, ο λόγος για τις δύο έφηβες που εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους στην Αυστρία αφού ήταν γοητευμένες από τον τρόπο ζωής των ακραίων ισλαμιστών.

Η 17χρονη Σάμρα Κεσίνοβιτς και η 15χρονη Καμπίνα Σελίμοβιτς, πιστεύεται ότι πλέον είναι παντρεμένες και ότι περιμένουν παιδί. Ακόμη, ότι ζουν στην Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Ράκα, η οποία βρίσκεται στα χέρια του χαλιφάτου.

Το τελευταίο διάστημα, τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης έχουν «σηκώσει» το θέμα των κοριτσιών, οι οποίες φαίνεται ότι δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουν, όταν εγκατέλειπαν τις οικογένειές τους, αφήνοντας σημείωμα που έγραφε: «Μην μας αναζητήσετε. Θα υπηρετήσουμε τον Αλλάχ και θα πεθάνουμε γι’ αυτόν».

Η 17χρονη και η 15χρονη μεγάλωσαν στην Βιέννη, όπου και έμαθαν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Να μιλούν με όποιον θέλουν, να λένε ό,τι θέλουν και να ντύνονται όπως αυτές επιθυμούν. Ωστόσο, αποφάσισαν να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να ενταχθούν στην ακραία ισλαμική οργάνωση.

Για αρκετό καιρό, συγκεκριμένοι λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων που εικάζεται ότι ανήκουν στην Κεσίνοβιτς και την Σελίμοβιτς, έδειχναν μέσα από κείμενα και φωτογραφίες ότι τα δύο κορίτσια απολάμβαναν να ζουν ανάμεσα στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αυστριακές αρχές πάντως θεωρούν ότι αυτοί οι λογαριασμοί είχαν δημιουργηθεί από τους τζιχαντιστές, στο πλαίσιο της προπαγάνδας τους για το χαλιφάτο.

Πλέον, σύμφωνα πάντοτε με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστρίας, οι δύο κοπέλες επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν επικοινωνήσει με τους γονείς τους και τους έχουν πει ότι δεν αντέχουν άλλο να ζουν με τους τζιχαντιστές.

Επίσης, οι ίδιες έχουν αναφέρει ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να φύγουν, καθώς είναι πολλοί αυτοί που τις ταυτίζουν με τους ακραίους ισλαμιστές.

«Το βασικό πρόβλημα είναι το εάν μπορούν να επιστρέψουν στην Αυστρία. Αν φύγουν, τότε είναι σχεδόν αδύνατο», έχει σχολιάσει στέλεχος της αυστριακής κυβέρνησης.