Εγκαινιάστηκε το Cyprus Critical History Archive

Το Cyprus Critical History Archive (CCHA) είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) και του PRIO Cyprus Center (PCC) ψηφιοποίησης, αρχειοθέτησης και παροχής δημόσιας πρόσβασης άρθρων από ε/κ και τ/κ εφημερίδες σχετικά με διακοινοτικές σχέσεις και περιστατικά βίας που προκλήθηκαν από συγκρούσεις κατά την περίοδο 1955-1964.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το Cyprus Critical History Archive εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στο Σπίτι της Συνεργασίας και το αρχείο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.ccha-andr.info/.

Όπως αναφέρεται, αποτελεί μια πραγματική συμβολή στην ιστορική έρευνα και είναι η πρώτη προσπάθεια να διατεθεί μια τρίγλωσση διαδικτυακή συλλογή που να περιέχει πηγές της περιόδου 1955-1964. Στο μέλλον, προστίθεται στην ανακοίνωση, το αρχείο θα διευρυνθεί μέχρι και το 1974, ενώ η τυπολογία των πηγών θα περιλαμβάνει τεκμήρια από ιδιωτικά και δημόσια αρχεία, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό καθώς  και προφορικές μαρτυρίες από την Κύπρο και το εξωτερικό.