Εγινε μοναχός, ο ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών… με την ευλογία Εφραίμ

Σπούδασε Ιατρική και Φιλοσοφία στα πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, του Κίελου και του Βερολίνου ως υπότροφος της Γερμανικής Κυβερνήσεως και έλαβε το Δίπλωμα της Ιατρικής με το βαθμό «Λίαν Καλώς» στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Ειδικεύτηκε στη Γενική και Αγγειακή Χειρουργική στην Ελβετία. Είναι Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και αποφάσισε να γίνει μοναχός.

Ο λόγος για τον κ. Παναγιώτη Δημακάκο ο οποίος άφησε εδώ και ένα χρόνο τα εγκόσμια και με την ευλογία του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ ενδύθηκε το τιμημένο ράσο του μοναχού.

Ένας φλογερός ευπατρίδης ή ένας πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής; Δύσκολη ερώτηση και σχεδόν αδύνατη η απάντηση για μια τέτοια πολυσχιδή προσωπικότητα. Ο κ. Δημακάκος υπήρξε μέλος συντακτικής επιτροπής των περισσοτέρων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει επανειλημμένα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί πολλάκις από εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς και εταιρίες για την προσφορά του στην Ιατρική. Υπήρξε παντρεμένος με την Κατερίνα Δελλαπόρτα. Απέκτησαν επτά παιδιά, πέντε των οποίων είναι γιατροί.

Όπως αναφέρει το www.romfea.gr εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο ομότιμος Καθηγητής αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ησυχάζει στην Μονή Βατοπαιδίου και ασχολείται με την νοερά προσευχή.