Εγινε εκατομμυριούχος στα 28 του και τα παράτησε όλα…

Το όνομα του Erik Bergman δεν σημαίνει εκτός Σουηδίας και πολλά, στη χώρα του όμως είναι μια από τις γνωστότερες ιστορίες επιτυχίας.

Νεαρός ακόμα, ίδρυσε με τον κολλητό του την Catena Media, την οποία έφτασε στους 300 υπαλλήλους και τα 200 εκατ. δολάρια κεφαλαιοποίηση!

Και μετά τα εγκατέλειψε όλα για να κυνηγήσει κάτι πιο ευγενές. Πλέον είναι ιδιοκτήτης της Great.com, ενός οργανισμού που χαρίζει το 100% των κερδών του σε περιβαλλοντικές δράσεις.

Όταν έχει χρόνο, συμβουλεύει μάλιστα νεαρούς και επίδοξους επιχειρηματίες μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Bergman έγινε ξαφνικά εκατομμυριούχος στα 28α γενέθλιά του. Και τα κατάφερε, όπως λέει, βασιζόμενος σε τρία απλά πράγματα: κάνοντας πράγματα που ήταν ταυτοχρόνως ευχάριστα και παραγωγικά, ζητώντας βοήθεια όταν τη χρειαζόταν και ξεκινώντας ξανά και ξανά ό,τι του κατέβαινε στο μυαλό.

Η Catena Media, που ίδρυσε με τον φίλο του Emil, ήταν μια εταιρία μάρκετινγκ που βρήκε κάποια στιγμή τη θέση της στην αγορά, έπειτα από έναν γερό γύρο χρηματοδότησης.

Πριν από αυτό, οι δύο νεαροί έφτιαχναν online οδηγούς για το μπίνγκο! Μια δραστηριότητα που τους ευχαριστούσε και άρχισε να τους δίνει καλά λεφτά.

Μέχρι το 2012, είχαν βγάλει πια αρκετά ώστε να αρχίσουν μια «πραγματική δουλειά», όπως λέει. Αναζήτησαν επενδυτές, τους έδωσαν τη μισή τους επιχείρηση και ρίχτηκαν με τα μούτρα στη νέα περιπέτεια.

Φλέρταραν αρκετές φορές με τη χρεοκοπία, από το 2014-2015 όμως τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα. Και στις 11 Φεβρουαρίου 2016, στα 28α γενέθλια του Bergman, η εταιρία τους κατέβηκε στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και ανήλθε σε κεφαλαιοποίηση στα 200 εκατ. δολάρια.

«Έβγαλα 15 εκατομμύρια εκείνη τη μέρα», αποκαλύπτει. «Αυτό που με συγκίνησε όμως περισσότερο δεν ήταν τα λεφτά, δεν ήταν οι πανηγυρισμοί, ούτε η δημοσιότητα». Τι ήταν;

Ένα μικρό κίτρινο κουτί, στο οποίο είχε μαζέψει η σύντροφός του γράμματα και ευχετήριες κάρτες από τους γονείς, τους φίλους και τους οικείους του.

«Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πως η ζωή δεν έχει να κάνει με τα λεφτά. Η ζωή έχει να κάνει με τα συναισθήματα. Και τα συναισθήματα με τους ανθρώπους».

Κι έτσι άφησε πίσω του τον κόσμο του επιχειρείν για τη φιλανθρωπία και την οικολογία…