Εγγύηση ρεκόρ για την αποφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη

Το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ζητεί ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για τη υπόθεση της υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Τα χρήματα που ζητούνται να καταβληθούν για τον προφυλακισμένου επιχειρηματία, δεν θα πρέπει – κατά τον εισαγγελικό λειτουργό- να έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με την κατηγορία τα δάνεια δόθηκαν την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν Πρόεδρος του ΔΣ και βασικός μέτοχος της τράπεζας, ενώ τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο εισαγγελέας, προφανώς θεωρεί εύλογο το ποσό μαμούθ σε σχέση με την ζημία που φέρεται να υπέστη η τράπεζα, σε συνδυασμό με το γεγονός πώς κάποια χρήματα οδηγήθηκαν σε λογαριασμούς του επιχειρηματία. Ο Λ. Λαυρεντιάδης κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια και προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012.

Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί δυο αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει για λόγους υγείας, ενώ κρατείται με ένταλμα και για άλλη υπόθεση, που αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Υπό κατηγορία θα βρεθεί και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για δάνειο 100 εκατομμυρίων που έλαβε η εταιρία Alapis.