Είναι τραγικό το ΑΚΕΛ ‘να επιρρίπτει στη δική μας πλευρά το αδιέξοδο για το ανακοινωθέν’

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε γραπτή δήλωση του ανέφερε ότι είναι τραγικό το ΑΚΕΛ “να επιρρίπτει ηθελημένα ή αθέλητα την ευθύνη για το αδιέξοδο στη συνομολόγηση κοινού ανακοινωθέντος για επανέναρξη των συνομιλιών,στη δική μας πλευρά”,  προσθέτοντας ότι “είναι ακόμα πιο τραγικό ότι δεν βλέπει πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για διάλογο με ουσιαστική προοπτική την ώρα που στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής πλευράς βρίσκεται ο Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος διακηρύττει καθημερινώς τα περί δύο κρατών”.

Σε απάντηση προς το ΑΚΕΛ, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το κόμμα ζητά επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση των κοινών ανακοινωθέντων Χριστόφια-Ταλάτ ξεχνώντας ότι ο κ. Ταλάτ δεν είναι πια ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Αναπληρωτής ΚΕ καλεί το ΑΚΕΛ “να καταγράψει τι πέτυχε ο πρώην Πρόεδρος κ. Χριστόφιας συνομιλώντας με τον κ. Ερογλου, παρά την ύπαρξη των ανακοινωθέντων Χριστόφια – Ταλάτ”.

Αναφέρει ακόμη ότι το ΑΚΕΛ εμμένει ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πλήρως πως στόχος της επιδιωκόμενης λύσης είναι το ένα και μόνο κράτος, με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, με μια και μόνη ιθαγένεια και μια και μόνη κυριαρχία και διερωτάται αν αντιλαμβάνεται “ότι με τις προειδοποιήσεις προς την Κυβέρνηση στην ουσία εισηγείται να μπούμε σε ένα διάλογο χάρη του διαλόγου”.

“Συνειδητοποιεί ότι στην ουσία υιοθετεί τη ρητορική Ερογλου περί τάχα ευθύνης της ελληνοκυπριακής πλευράς ενισχύοντας έτσι την τουρκική προπαγάνδα;”, καταλήγει στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος.