Δ. Πάφου: Ο Αντιδήμαρχος θέτει θέμα αρχής για την παρουσία Σιαηλή στο ΔΣ

Με ανακοίνωση του, ο Αντιδήμαρχος Πάφου,  Μάκης Ρουσής  σχολιάζει την παρουσία του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργο Σιαηλή στις δραστηριότητες του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Ρουσής αναφέρει μεταξύ άλλων πως δεν θεωρεί ότι ο συνάδελφος του είναι ένοχος και δεν θέτει θέμα προσωπικό, ωστόσο είναι θέμα αρχής, όπως σημειώνει.

Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε ύποπτος και ο κάθε κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί από τα Δικαστήρια, η ενοχή του και να καταδικασθεί σημειώνει στην γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Ρουσής, λέγοντας παράλληλα πως “ο κάθε άνθρωπος οφείλει να εκτιμά τη θέση του και τις προσωπικές του περιστάσεις και να ρυθμίζει τη συμπεριφορά και τις σχέσεις του έτσι ώστε να διευκολύνει και να μη διαταράσσει την ομαλή πορεία και της δικής του ζωής και των άλλων ανθρώπων”.

Αυτό προσθέτει βαρύνει ιδιαίτερα τα πολιτικά δημόσια πρόσωπα όταν μάλιστα συμμετέχουν σε Συλλογικά Όργανα.

Ο κ. Ρουσής έθεσε θέμα τήρησης κάποιων κανόνων από μέρους μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον του οποίου εκκρεμεί υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

Τίθεται κατέληξε “ θέμα τάξης και συμπεριφοράς η οποία θα έπρεπε να προσαρμοστεί κατά τρόπο που να μην επηρεάζει την ομαλή λειτουργία του οργάνου στο οποίο συμμετέχει και που πιθανόν να συνδέεται και με χειρισμό θεμάτων υπό συνθήκες που παραβιάζουν κανόνες ηθικής τάξης και χρηστής διοίκησης”.