Δημοσιεύστε τη λίστα, βάλτε τέλος στο διασυρμό

Να βάλει τέλος στην ονοματολογία και στο διασυρμό που αυτή συνεπάγεται για πρόσωπα της πολιτικής αλλά και επιχειρηματικής σκηνής, οφείλει η κυβέρνηση δίνοντας στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα στοιχεία όσων πράγματι έβγαλαν (αν έβγαλαν) χρήματα εκτός Κύπρου λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση ή και μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup.

Τις τελευταίες ημέρες ο τόπος βοά από τις φήμες και διεθνή ΜΜΕ όπως το Reuters, μιλούν για αναλήψεις εκατομμυρίων ευρώ ακόμη και το διάστημα που ήταν κλειστές οι τράπεζες. Συγκεκριμένα ονόματα επιχειρηματιών και πολιτικών πέφτουν στη «αρένα» χωρίς στοιχεία και όποιος αντέξει.

Η φημολογία, που οργιάζει θέλει συγγενείς του νυν αλλά και του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να έχουν μεταφέρει μέσω Αθήνας και Λονδίνου καταθέσεις εκατομμυρίων από κυπριακές τράπεζες, έχοντας πληροφόρηση εκ των έσω για τις δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν.

Το όργιο φημών ήθελε και σύζυγο γνωστού επιχειρηματία να συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχοντας στην κατοχή της βαλίτσα με 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά.  H Laimitomos. com ερεύνησε την συγκεκριμένη «πληροφορία» που έκανε το «γύρο» του Διαδικτύου και επικοινώνησε με αρμόδιο στο αεροδρόμιο πρόσωπο, το οποίο δεν είχε ιδέα καν για το υποτιθέμενο γεγονός της σύλληψης.

Η …ανθρωποφαγία πρέπει να σταματήσει. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η κυβέρνηση και η Βουλή να ζητήσουν επειγόντως από την Κεντρική Τράπεζα τη λίστα με τα ονόματα όσων πράγματι έβγαλαν χρήματα εκτός Κύπρου και στη συνέχεια να την δώσουν στη δημοσιότητα.

Μόνο έτσι θα μπει τέλος στον κατήφορο…