Δύο πυρκαγιές σε διαμέρισμα και ταβέρνα μέσα σε μόλις μια ώρα

Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πάφο και σε ταβέρνα στην Λευκωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρώτο περιστατικό συνέβει λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όταν λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινο τριθέσιο καναπέ σε προθάλαμο πολυκατοικίας στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.38.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ο ξύλινος καναπές και επηρεάστηκε η ηλεκτρική εγκατάσταση του προθάλαμου ενώ από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή του χώρου. Ελαφριές ζημιές από τον καπνό υπέστη και το εσωτερικό παρακείμενου καταστήματος το οποίο είχε επαφή με τον προθάλαμο.

Ένοικοι της πολυκατοικίας οι οποίοι επηρεάστηκαν από τον καπνό, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από μόνοι τους πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αριθμός αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβει στις 4:45, όταν λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εξωτερική ξύλινη πέργολα ταβέρνας στην οδό Ευαγόρου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.58.

Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές η ξύλινη πέργολα και εξοπλισμός της ταβέρνας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αριθμός αναπνευστικών συσκευών και τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.