Δύο νεκροί στο Μπαγκλαντές κατά τη διάρκεια απεργιακών διαδηλώσεων

Δύο Ισλαμιστές οπαδοί έχασαν τη ζωή τους από πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων στο δυτικό Μπαγκλαντές.

Η αστυνομία έβαλε με δακρυγόνα και πραγματικά πυρά κατά πολλών εκατοντάδων οπαδών του κόμματος Τζαμάατ –ε-Ισλάμι, οι οποίοι εκτόξευαν αυτοσχέδιες βόμβες και τούβλα κατά των δυνάμεων της τάξης στο Γκαγιεσπούρ, 160 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

Περίπου 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από σφαίρες, με δύο εξ αυτών να υποκύπτουν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, επεσήμανε ο αξιωματικός της αστυνομίας Τζασίμ Ουντίν Σάρκερ.

Κατά τον Αμπού Ταλέμπ Μαντάλ, τοπικό γραμματέα του Τζαμάατ –ε-Ισλάμι, τα θύματα ανήκουν στην σπουδάζουσα νεολαία του κόμματος. Το κόμμα είχε προκηρύξει απεργία στην επαρχία Πάντνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βανδαλισμό των τοπικών γραφείων του.

Οι περισσότεροι από τους ηγέτες του κόμματος αντιμετωπίζουν δικαστικές διώξεις με την κατηγορία για εγκλήματα πολέμου, που ανάγονται στην εποχή του πολέμου ανεξαρτησίας της χώρας από το Πακιστάν, το 1971. Το ισλαμιστικό κόμμα χαρακτήρισε τις δίκες φαρσοκωμωδία και τόνισε πως είναι πολιτικά υποκινούμενες προκειμένου να τεθεί αυτό εκτός νόμου.