Δύο νέα κρούσματα στα Νοσοκομεία Λευκωσίας – Λάρνακας – Νέα μέτρα

Δύο νέα κρούσματα στα Νοσοκομεία Λευκωσίας – Λάρνακας – Νέα μέτρα

Κατόπιν της ανακοίνωσης κρουσμάτων κορονοϊού σε επαγγελματία υγείας στη Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό Θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κατόπιν υποδείξεων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, έλαβε τα ακόλουθα μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των επαγγελματιών υγείας και του προσωπικού, όσο και των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στους αναφερόμενους θαλάμους και των δύο νοσοκομείων:

-Και οι δύο θάλαμοι τίθενται σε απομόνωση και δεν θα γίνεται σε αυτούς καμία εισαγωγή νέων ασθενών.

-Λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου για όλο το προσωπικό που ήλθε σε στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και για όλους τους ασθενείς των συγκεκριμένων θαλάμων.

-Το προσωπικό που, μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.

-Συνέχιση της ιχνηλάτησης όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.

-Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας τίθενται σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα θα αξιολογείται συνεχώς.

-Απολύμανση των χώρων σύμφωνα με πρωτόκολλο το οποίο ακολουθείται.

Και για τα δύο περιστατικά θα διεξαχθεί η δέουσα έρευνα.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα σας τηρεί ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Κάνουμε έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας.

Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε #thatakataferoume