Ιωνάς: Δύο δiαδικασίες υπάρχουν για την υπόθεση της αγοραπωλησίας Τ/κ γης στην Δρομολαξιά

Οι ανακρίσεις γενικότερα επί του θέματος που αφορούν την τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά συνεχίζονται, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου και πρόσθεσε ότι αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με πιθανές συλλήψεις.

Σε παρατήρηση ότι σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στην Δρομολαξιά, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη της Αστυνομίας, οδηγούνται ενώπιον του Δικαστηρίου, ο κ. Νικολάου είπε πως υπάρχουν δύο διαδικασίες.

«Η μία είναι η πειθαρχική διαδικασία με βάση την οποία τα δύο μέλη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα παραμείνουν στη διαθεσιμότητα όσον αυτή κρίνεται αναγκαία και η δεύτερη διαδικασία είναι η ποινική διαδικασία. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι θα παραμείνουν υπό κράτηση, θα παραμείνουν. Εάν το δικαστήριο δε, αποφασίσει ότι δεν θα παραμείνουν υπό κράτηση, σίγουρα είτε το ένα είτε το άλλο η ποινική ανάκριση θα συνεχιστεί μέχρι να συμπληρωθεί ο σχετικός φάκελος και αφού εξεταστεί η υπόθεση και από τη Νομική Υπηρεσία να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Οι ανακρίσεις, συνέχισε, γενικότερα επί του θέματος που αφορούν την τουρκοκυπριακή περιουσία στη Δρομολαξιά συνεχίζονται.

«Ήδη έχουν ζητηθεί διευκρινήσεις κάποιων στοιχείων που προκύπτουν από τους λογαριασμούς που έχουν ελεγχθεί από τις τράπεζες και αναλόγως των απαντήσεων που λαμβάνονται, λαμβάνονται καταθέσεις από κάποια πρόσωπα, γίνονται ανακρίσεις, και ετοιμάζεται ο σχετικός φάκελος. Θα αναμένεται σίγουρα με την συμπλήρωση κάποιων από αυτών των περιπτώσεων ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες με πιθανές συλλήψεις», κατέληξε.

Οι δηλώσεις του κ. Νικολάου έγιναν στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, όπου παρακολούθησε την εκπαίδευση των Βοηθών Αστυνομικών Διευθυντών Επιχειρήσεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων και των Αξιωματικών Υπεύθυνων Ασφάλειας των Γηπέδων, στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα.