Δύο γυναίκες πράκτορες δολοφόνησαν τον αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η αστυνομία της Μαλαισίας επιβεβαίωσε πως πίσω τις φήμες που ήθελαν δύο γυναίκες μυστικές πράκτορες να βρίσκονται πίσω από τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτης της Βορείου Κορέας.

Η επιβεβαίωση έγινε ύστερα από τη σύλληψη του οδηγού ταξί που μετέφερε τις δυο γυναίκες στο αεροδρόμιο. Η σύλληψη του άντρα ήρθε λίγη ώρα μετά την ανάλυση του υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφάλειας του αεροδρομίου στην Κουάλα Λουμπούρ, ενώ στα μαλαισιανά μέσα ενημέρωσης έχει αρχίσει να κυκλοφορεί η εικόνα μιας γυναίκας η οποία πιστεύεται πως είναι μια από τις δύο υπόπτους για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, 46 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκτός της χώρας του και είχε εκφραστεί δημοσίως κατά της διακυβέρνησης του πατέρα του και του αδελφού του.

Ο Ναμ σκόπευε να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Κουάλα Λουμπούρ στο Μακάου το πρωί της Δευτέρας. Όσο βρισκόνταν στο αεροδρόμιο ζήτησε να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια αλλά ξεψύχησε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο.