Δύο γεωτρήσεις στον “Ονησιφόρο” από την ΕΝΙ μέχρι το 2018

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ αναμένει τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο κοίτασμα «Ονησίφορος» στο τεμάχιο «11» της κυπριακής ΑΟΖ, έτσι ώστε να καθορίσει τον επόμενο γεωτρητικό του στόχο στα τεμάχια για τα οποία είναι αδειοδοτημένος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Δύο γεωτρήσεις ετοιμάζει στην κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο οι στόχοι δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, αφού αναμένονται πρώτα τα αποτελέσματα της γεώτρησης στο τεμάχιο «11» από την κοινοπραξία TOTAL/ΕΝΙ.

Η εταιρεία έκανε αίτηση για να εξασφαλίσει όλες τις σχετικές άδειες για γεώτρηση για τρία τεμάχια ταυτόχρονα, το «8», το «6» και το «3» που περιλαμβάνουν περιβαλλοντική μελέτη, το υπεράκτιο πρωτόκολλο και άδεια από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για την ασφάλεια της γεώτρησης.

Η επόμενη γεώτρηση της ΕΝΙ, θα γίνει σε ένα διάστημα μεταξύ τρίτου τριμήνου του 2017 και πρώτου τριμήνου του 2018, χωρίς να έχει καθοριστεί ακριβώς ακόμα ο ακριβής χρόνος. Ωστόσο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί δύο διαδοχικές γεωτρήσεις από την εταιρεία.

Πηγή:ΚΥΠΕ