Δωρεά Μαριάννας Λάτση στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου

Θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας για καρκινοπαθείς στην Ελλάδα. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα φτάσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκινημένη η Μαριάννα Λάτση, μίλησε για τον Νίκο Κούρκουλο…«Πριν από έξι χρόνια, ακριβώς τέτοια ημέρα, ο Νίκος Κούρκουλος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ασθένεια, την οποία αντιμετώπισε με περίσσια δύναμη και σθένος, δίδοντας σε όλους μας μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας. Μέσα από εκείνον, έζησα κι εγώ την αρρώστια, τη μεγάλη αγωνία, το κουράγιο που εναλλάσσεται με την απελπισία και την αισιοδοξία με τον φόβο, μέχρι να ξαναγίνουν ελπίδα για ζωή. Στη μνήμη του Νίκου, και με αισθήματα αλληλεγγύης και βαθιάς εκτίμησης στον αγώνα όλων όσοι υποφέρουν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, αποφάσισα να ανταποκριθώ θετικά στο αίτημα του νοσοκομείου “Ο Άγιος Σάββας” για τη χρηματοδότηση του έργου μετατροπής της πρώην ογκολογικής κλινικής του ΙΚΑ σε ένα πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας».

Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Τη διαχείριση της εκτέλεσης της δωρεάς θα αναλάβει εκ μέρους της δωρήτριας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.